Overflatebehandling – Cellulosebaserte produkter

Cellulosebasete produkter er produkter som gir gode, sterke overflater og en god beskyttelse mot både varme og fuktighet.

HMS
Ved bruk av slike produkter er det viktig å ta hensyn til ventilasjon og samtidig tenke på brannfaren. Kast filler og lignende i avfallsdunk da de kan selvantanne.

Cellulose Sanding Sealer og Melamine Laquer er produkter som fint kan brukes hver for seg med for eksempel Wood Wax 22 eller blokkvoks på toppen, men de gir det beste resultatet om du bruker de sammen. Cellulosebaserte produkter tørker meget raskt, du må arbeide raskt for å unngå skjolder.

Slik bruker du produktene riktig:
  1. På før rikelig med Cullulose Sanding Sealer med en klut eller en pensel. Tørk av overskuddet umiddelbart, slik at det kun er et tynt strøk med produktet på gjenstanden.
  2. La det tørke i minimum 5 minutter.
  3. Puss forsiktig overflaten med for eksempel 0000 stålull, en slitt Scotch-Bright eller et slitt K-400 papir. Pass på at det ikke pusses hull i overflaten.
  4. Dersom du nå ønsker å avslutte behandlingen polerer du opp med Wood Wax 22 eller en blokkvoks. Hvis ikke, gå videre til punkt 5.
  5. Ønsker du en finere finish på overflaten påfører du så mange antall strøk med Melamine Laquer du måtte ønsker (2-4 tynne strøk bør holde). Ved å tynne Melamine Laquer med Cellulose Thinners vil det være lettere å stryke den på med en ren klut eller en pensel. Husk at der er bedre med flere tynne lag enn få tykke. Da unngår du «sig» i lakken. Påfører du lakken korrekt, skal mengden være slik at lakken flyter sammen uten å «sige». Matt ned med 0000 stålull mellom hvert strøk.
  6.  Når du er ferdig med ønsket antall strøk du ønsker med Melamine Laquer, kan du matte ned overflaten med 0000 stålull eller la den være slik. Du kan også, etter å ha mattet den ned, påføre Wood Wax 22 og polere opp med en myk klut eller roterende stoffskive.

Lykke til!

 

Privacy Preference Center

Rull til toppen